• Головна
  • Світ
  • Велика Британія щороку надаватиме Україні 3 мільярди фунтів на військову допомогу

Велика Британія щороку надаватиме Україні 3 мільярди фунтів на військову допомогу

Крім того, Британія прискорить постачання Україні ракет для протиповітряної оборони

Велика Британія щороку надаватиме Україні 3 мільярди фунтів на військову допомогу, а також виділить 600 мільйонів фунтів на гуманітарну допомогу та відбудову. Про це 11 вересня сказав державний секретар у закордонних справах Британії Девід Леммі сказав на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою та державним секретарем США Ентоні Блінкеном, пише УНІАН.

"Я пишаюся зобов'язанням прем'єр-міністра Стармера надавати 3 млрд на військову допомогу кожного року, які потрібні у вашій боротьбі", - сказав Леммі.  Також він підтвердив, що Британія виділятиме Україні допомогу на 600 млн фунтів, у тому числі 242 млн фунтів на гуманітарні, енергетичні та  стабілізаційні потреби, а також на підтримку реформ і відбудову. 

Крім того, Леммі наголосив, що Британія зараз прискорює військове постачання Україні, зокрема, ракет для протиповітряної оборони, обладнання для винищувачів F-16, самохідних артилерійських установок AS-90, військових човнів, морського озброєння. "Ми також надішлемо Україні додаткові ракети для протиповітряної оборони, десятки тисяч додаткових артилерійських снарядів і більше бронетранспортерів до кінця року", - наголосив Леммі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США виділяють Україні понад 700 мільйонів доларів допомоги.