• Головна
  • Світ
  • Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи

Рятувальники виявили рештки гелікоптера, в якому розбився очільник Ірану

В Ірані вертоліт Мі-171, на якому летіли президент Ібрагім Раїсі і керівник МЗС Хоссейн Амір Абдуллахіан, 19 травня здійснив аварійну посадку в гірській місцевості. Станом на ранок 20 травня знайшли уламки вертольота. Усі члени екіпажу — загинули, повідомляє Reuters з посиланням на іранського чиновника.

Про аварію та пошукову операцію

Катастрофа трапилась у гірській місцевості біля міста Верзеган, недалеко від ірано-азербайджанського кордону. Спочатку ЗМІ повідомляли про нібито “несерйозність” аварії і що з пасажирами вдалося одразу вийти на звʼязок. Проте ближче до вечора іранська влада почала масово збирати рятувальників для проведення широкомасштабної пошукової операції. Пошуки ускладнювала гірська місцевість і різке погіршення погоди уночі. Станом на ранок 20 травня рятувальники знайшли місце падіння та рештки вертольота. Загибель Раїсі підтвердив у своїй заяві віце-президент Мохсен Мансурі. Також про смерть президента повідомило державне телебачення ірану.

Рештки вертольота, в якому розбився Ібрагім Раїсі

До слова, окрім президента та міністра закордонних справ Ірану, у вертольоті перебували губернатор провінції Східний Азербайджан, імам провінції Тебріз і генерал Корпусу вартових ісламської революції.