• Головна
  • Світ
  • Сержант тернопільського ТЦК вимагав від ухилянта купити йому вхідні двері

Сержант тернопільського ТЦК вимагав від ухилянта купити йому вхідні двері

Після покупки штаб-сержант мав видалити відомості про ухилянта із бази даних

У Тернополі правоохоронці затримали співробітника ТЦК, який за хабарі обіцяв звільнити призовників від служби в армії. Для цього чоловік просив військовозобов’язаних оплачувати йому покупки в будівельних магазинах, повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України у середу, 20 березня.

Ухилянти купували будматеріали

Як йдеться у повідомленні, 31-річний штаб-сержант брав хабарі у вигляді товару з будівельних магазинів у обмін на звільнення від служби в армії. За гроші військовий обіцяв видалити з баз даних інформацію про вручення повістки військовозобов’язаним та не прибуття до військкомату. Свою послугу підозрюваний оцінював у 20-40 тис. гривень.

“Щоб залишатися непоміченим, хабарник вигадав власну корупційну схему. Ухилянти йшли оплачувати у крамниці обраний зловмисником товар, зокрема і будматеріали, після чого передавали йому чек та накладну. З цими доказами оплати фігурант або безперешкодно забирав товар, або повертав собі кошти за нього”, — йдеться у повідомленні.

На Тернопільщині затримали працівника ТЦК за отримання хабаря за ухилення від мобілізації

Службовець вимагав купити йому вхідні двері у квартиру

За інформацією слідчих Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, штаб-сержанта ТЦК затримали під час одержання чека про підтвердження покупки у крамниці від одного з військовозобов’язаних. Підозрюваний вимагав купити йому вхідні двері у помешкання за майже 24 тис. грн, за що мав анулювати вручену ухилянту повістку та не вносити до інформаційних підсистем відомостей про його розшук.

Співробітника ТЦК підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. За скоєне йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.