• Головна
  • Світ
  • Польські правоохоронці затримали журналіста Ткача за зйомку торгівлі між Польщею та РФ

Польські правоохоронці затримали журналіста Ткача за зйомку торгівлі між Польщею та РФ

Відзняті матеріали поляки частково видалили

Біля польсько-білоруського кордону польські правоохоронці затримали журналіста “Української Правди” Михайла Ткача разом із оператором. Вони знімали матеріал про транзит продукції між Польщею, Росією і Білоруссю, повідомили в “УП” 27 лютого.

За даними видання, правоохоронці утримували журналіста та оператора у комендатурі близько чотирьох годин. Також журналістів допитували польські спецслужби. “Біля кордону Польщі із Білоруссю до нас під’їхали польські поліцейські. Ми показали наші документи і посвідчення журналістські. Вони почали хапати наші камери, обшукувати [...].

На допиті в комендатурі я повідомив, що ми журналісти і сказав, що ми знімаємо [...] як сільськогосподарська продукція йде з Росії і Білорусі в Польщу. Було видно, що представники польської спецслужби перелякалися. Вони почали мене запитувати, хто ще про це знає, [...] хто наші джерела, як ми про це дізналися”, — розповів Михайло Ткач.

Поляки затримали журналіста Михайла Ткача, коли він знімав, як з Білорусі до Польщі їдуть російські товари. Фото: "УП"

Під час допиту українські журналісти не мали змоги з ким-небудь зв’язатися. Після того, як Ткачу повернули картки пам’яті, стало відомо, що деякі відзняті матеріали поляки видалили. За словами журналіста, команда УП вирішила перевірити, що відбувається на польсько-білоруському, адже через Польщу і Білорусь сільськогосподарська продукція їде в Росію і навпаки. Команда “Української Правди” обурена тим, що ситуацію вдалося вирішити лише після розголосу та втручання посольства України в Польщі.