• Головна
  • Світ
  • Румунські фермери блокують вже три пункти пропуску на кордоні з Україною

Румунські фермери блокують вже три пункти пропуску на кордоні з Україною

Фермери блокують лише рух вантажівок

Румунські фермери вранці в четвер, 18 січня, заблокували вже третій пункт пропуску на кордоні з Україною, повідомила Державна митна служба. До раніше заблокованих пунктів пропуску тепер додано «Халмеу — Дякове».

«Станом на сьогоднішній ранок, 18 січня, румунська сторона поінформувала, що перед міжнародним пунктом пропуску «Халмеу — Дякове» фермери перекрили рух вантажних транспортних засобів. Блокування здійснюється великою сільськогосподарською технікою. Рух на виїзд з України вантажівок тимчасово призупинено з метою недопущення блокування проїзду легкових авто. Терміни проведення блокування наразі не відомі», — сказано в повідомленні.

Як додали у Державній митній службі, станом на ранок четверга на виїзд з України очікували близько 10 вантажівок, а в «єЧерзі» — 607 транспортних засобів.

Нагадаємо, румунські фермери почали блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною з 13 січня. Першим вони заблокували рух вантажівок на пункті пропуску «Сірет», що навпроти українського пункту «Порубне». З 15 січня фермери також почали блокувати рух вантажівок на пункті пропуску «Вікову-де-Сус» навпроти українського «Красноїльська». Блокада є частиною протестів румунських фермерів, однак тамтешній уряд вже погодився на їхні умови. Однак коли саме буде припинено блокування станом на ранок 18 січня невідомо.