• Головна
  • Світ
  • Виробники зброї заявили про зростання цін на боєприпаси через дефіцит пороху

Виробники зброї заявили про зростання цін на боєприпаси через дефіцит пороху

Нові ціни на різні види зброї почнуть діяти з 1 січня 2024 року

З першого січня 2024 року у світі суттєво зростуть ціни на боєприпаси через очікуваний дефіцит пороху. Про це сьомого грудня повідомило Newsweek з посиланням на компанію Vista Outdoor, що керує підприємствами з виробництва вогнепальної зброї.

Американська компанія з виробництва зброї, що базується в Міннесоті, підтвердила достовірність листа від першого грудня, яке надіслала клієнтам. У тексті йдеться про те, що компанія продовжить повсюдне підвищення цін на боєприпаси та порох з першого січня.

“Через події у світі наші постачальники повідомили нам про безпрецедентний попит на порох та його очікуваний глобальний дефіцит. Унаслідок цього наші ціни суттєво зросли”, — розповів віцепрезидент із продажу спортивних товарів Бретт Нельсон.

До компаній, які підвищать ціни, належать Remington, Alliant Powder, CCI, Federal, SEVI-Shot і Speer. Нові прайслисти з’являться найближчими тижнями, але вже відомо на скільки відсотків зростуть ціни на різні види зброї.

Зокрема ручні пістолети подорожчають на 1–5%, дробовики та гвинтівки на 1–7%, патрони — на 1–7%. Нові ціни на зброю почнуть діяти з 2024 року.