• Головна
  • Світ
  • У Грузії внаслідок зсуву ґрунту загинула українка: тривають пошуки її дитини

У Грузії внаслідок зсуву ґрунту загинула українка: тривають пошуки її дитини

Внаслідок зсуву ґрунту в грузинському селищі Шові загинула українка. Тривають пошуки її дитини, яка також перебувала на місці трагедії.

Українське посольство у Грузії встановило зв’язок із рідними загиблої та взаємодіє з грузинською владою, щоб підготуватися до репатріації тіла. Паралельно перевіряють, чи не було інших українців у селищі Шові.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Додамо, 3 серпня стався зсув ґрунту у Грузії у селищі Шові — курортному селищі у високогірному регіоні Рача-Лечхумі та Квемо Сванеті. Курорт розташований на висоті 1,5 тисячі метрів над рівнем моря. 

Зафіксували зсув приблизно о 15:15. У регіоні були пошкоджені лінії електропередач, зруйновані дороги та мости, зв'язок працював із перебоями.

Активна пошуково-рятувальна операція почалася на місці лише через три години після першого повідомлення. Два тіла загиблих знайшли в день зсуву, а зранку в п'ятницю — ще чотири.

Видання “Новости - Грузия” пишуть, що станом на полудень, 5 серпня, кількість загиблих становить вже 13 людей. Доля ще понад 20 людей не відома, серед них є сім’ї з дітьми. На ранок 5 серпня розпізнали лише тіла шести людей. Частина тіл настільки пошкоджена, що їх не можуть упізнати навіть рідні. Особи загиблих встановлюватимуть за аналізом ДНК. Із зони лиха евакуювали понад 200 людей.