• Головна
  • Світ
  • Місце Шойгу може зайняти колишній охоронець Путіна: росЗМІ називають ще одну кандидатуру

Місце Шойгу може зайняти колишній охоронець Путіна: росЗМІ називають ще одну кандидатуру

Одна з них - колишній охоронець Путіна

У російських ЗМІ та Telegram-каналах заговорили про нібито звільнення Сергія Шойгу з посади голови оборонного відомства.

Про це пише видання vlasti.net.

«Понеділок залишається неробочим днем. А чому? Та, тому що кадри вирішують все і краще б, коли їх змінюють, було менше машин у центрі та більше людей на дачах у Підмосков’ї. Геній, ну що тут скажеш», – пише політолог Марат Баширов.

Telegram-канал «Рибар», наближений до міноборони РФ, погоджується з ймовірністю кадрових перестановок у відомстві, додаючи, що Пригожин у країні, мабуть, також не залишиться. Займатиметься проєктами поза Росією. А ПВК «Вагнер» або розформує, або передасть у розпорядження Генштабу.

«Враховуючи те, що в останній тиждень у ПВК активно шукають іноземних перекладачів з арабської та французької, цілком реальний варіант повернення частини ПВК до Африки та на Близький Схід», – додає «Рибар».

Серед кандидатур на посаду нового міністра оборони називали, наприклад, губернатора Тульської області Олексія Дюміна. Ще одна версія – призначення міністром генерала Сергія Суровікіна. Напередодні саме він, разом із заступником начальника ГРУ ГШ генерал-лейтенантом Володимиром Алексєєвим, звертався до бійців «Вагнера», закликаючи зупинити заколот.

Окрім того видання newformat пише, що Олексій Дюмін – губернатора Тульської області, має звання генерал-полковника і з 1999 по 2007 роки охороняв Путіна.

Також учора, 24 червня, проходила інформація, що саме Дюмін їздив до Пригожина та неофіційно вирішував із ним питання. Суровікін, за інформацією ЗМІ, може отримати посаду начальника Генштабу.

Нагадаємо, президент Росії Владімір Путін «не прощає зрадників», тому, ймовірно, ватажка «вагнерівців» Євгенія Пригожина ліквідують. Попри те, що Путін сказав Пригожину поїхати в Білорусь, за даними Кремля, вождь «Вагнера» залишається «зрадником», пише CNN.