• Головна
  • Світ
  • Скільки громадян України працевлаштувались у Польщі — дослідження

Скільки громадян України працевлаштувались у Польщі — дослідження

Війна дуже вплинула на портрет українців в Польщі

Майже 80% громадян України, які прибули до та після вторгнення, працевлаштовані.

Про це свідчать результати 4-го видання дослідження «Громадяни України на польському ринку праці. Нові виклики та перспективи», проведеного Міграційною платформою EWL, Фундацією EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету.

Масовий наплив біженців до Польщі, який спровокувала війна, та повернення частини українських чоловіків в Україну для оборони держави, суттєво змінили портрет українців, які проживали в Польщі.

Опитування громадян України, які проживають у Польщі, провели 4-13 березня 2023 року методом прямого F2F-інтерв’ю. Його проводили українською мовою на вибірці N=500 повнолітніх громадян України, як довоєнних мігрантів, так і біженців з України.

Анкета була розроблена Міграційною платформою EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету з урахуванням деяких питань від Міністерства сім’ї та соціальної політики Польщі, Управління у справах іноземців та Бюро національної безпеки Польщі.

Нагадаємо, у січні з’явилась інформація про те, що понад половина українських біженців у Польщі все ще не знайшли роботу. 40% біженців з України планують оселитися в Польщі на більш тривалий термін.