• Головна
  • Світ
  • Макрон розповів про що говоритиме із Зеленським: у Єлисейському палаці підтвердили візит

Макрон розповів про що говоритиме із Зеленським: у Єлисейському палаці підтвердили візит

Ще вдень 14 травня український лідер був у Німеччині

Володимир Зеленський увечері 14 травня прибуде до Парижа. Там у нього запланована робоча вечеря з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це пише Le Figaro.

Ще вдень 14 травня український лідер був у Німеччині.

Тим часом вже надвечір почала з'являтися інформація, що Зеленський упродовж найближчих годин прибуде до Парижа. Згодом інформацію підтвердили у Єлисейському палаці.

В офісі Макрона заявили, що президенти обговорять підтримку, яку Франція продовжує надавати Україні у відповідь «на невідкладні військові та гуманітарні потреби».

Два президенти також зможуть обговорити довгострокові перспективи повернення до миру в Європі, зокрема, на основі Мирного плану, запропонованого президентом Зеленським, який Франція підтримує,– мовиться у повідомленні.

Український лідер, який здійснив низку візитів до країн ЄС, пояснив, що наразі працює над створенням коаліції винищувачів. Це питання для України – пріоритет.

«Ми зараз працюємо над створенням коаліції винищувачів, і частково мої візити у столиці Європи спрямовані саме для цього», – наголосив Зеленський.

Українське небо потрібно посилити. Наразі триває робота над цим.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон нагородив президента України Володимира Зеленського орденом Почесного легіону.