• Головна
  • Світ
  • Через напад росії на Україну ще 70 мільйонів людей може додатись до кількості голодуючих у світі — Блінкен

Через напад росії на Україну ще 70 мільйонів людей може додатись до кількості голодуючих у світі — Блінкен

Через розв’язану росією війну в Україні ще на 70 мільйонів людей більше страждатиме від голоду

Через повномасштабний напад росії на Україну ще 70 мільйонів людей можуть опинилися у стані гострої продовольчої нестабільності. На початку 2022 року понад 190 мільйонів людей перебували у цьому стані.

Таку заяву оприлюднив Держсекретар США Ентоні Блінкен з нагоди Всесвітнього дня продовольства.

Він наголосив, що «продовольчі системи та глобальна продовольча безпека переживають критичний момент».

Держсекретар зазначив, що конфлікти призводять до немислимих наслідків голоду, а насильство унеможливлює доступ до харчів для найбільш нужденних.

Сукупність наслідків глобальної пандемії, зростання тиску кліматичної кризи, високі ціни на енергоносії та добрива, а також збройні конфлікти, включаючи агресивну війну Росії проти України, порушили виробництво та ланцюжки поставок і призвели до різкого зниження продовольчої безпеки у світі, особливо для найбільш вразливих верств населення.

Ентоні Блінкен

На початку цього року США головували на Саміті з продовольчої безпеки в ООН, на якому було прийнято Дорожню карту з глобальної продовольчої безпеки. Понад 100 країн підтримали ініціативу, яка містить сім кроків, в тому числі збільшення виробництва добрив та інвестування у стійке до кліматичних змін сільське господарство.

Нагадаємо, Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна має право повертати свої території за допомогою західної зброї.