• Головна
  • Спорт
  • Львівʼянка Наталя Морквич здобула “срібло” в команді з фехтування на Паралімпіаді

Львівʼянка Наталя Морквич здобула “срібло” в команді з фехтування на Паралімпіаді

У фінальній зустрічі українки програли представницям Китаю

Львівська парафехтувлаьниця Наталя Морквич в команді з Євгенією Бреус, Оленою Федот-Ісаєвою та Надією Дьолог завоювала срібні медалі на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі. Для львівʼянки це друга Паралімпійська нагорода у карʼєрі. Про це 8 вересня повідомила пресслужба Львівської міськради.

Про змагання

Наталя Морквич

У фіналі жіночого командного турніру з парафехтування на рапірі представниці України програли Китаянкам з рахунком 37:45. Загалом Україна на Паралімпіаді в Парижі завоювала три медалі у фехтування: одне срібло та дві бронзи. Для заслуженої майстерки спорту України Наталі Морквич командне срібло стало другою Паралімпійською нагородою у карʼєрі. На Паралімпійських іграх-2020 у Токіо львівʼянка також здобула срібну нагороду в індивідуальних змаганнях.

Нагадаємо, 7 вересня Віктор Дідух, який родом із Золочівщини, виграв золоту медаль Паралімпійських ігор-2024 у Парижі в змаганнях з настільного тенісу. У фіналі класу MS8 він переміг китайця Шуай Жао, ставши чемпіоном Паралімпіади. На шляху до фіналу Віктор переміг суперників з Франції, Швеції та Тайланду. Особливо важливою стала перемога в півфіналі над представником Тайланду Пісітом Вангпхонпханасірі, що вивела Дідуха у фінал.