• Головна
  • Спорт
  • Єгор Дементьєв здобув срібну медаль на велотреку на Паралімпіаді-2024

Єгор Дементьєв здобув срібну медаль на велотреку на Паралімпіаді-2024

Для українського спортсмена Паралімпіада-2024 стала четвертою у кар'єрі

У суботу, 31 серпня, українець Єгор Дементьєв завоював “срібло” Паралімпійських ігор у Парижі на велотреку в індивідуальній гонці переслідуванні на 4000 метрів у класі C5. Для України це перша медаль на велотреку на Паралімпіаді-2024.

Результати змагань

Єгор Дементьєв подолав кваліфікацію, фінішувавши другим. У фіналі українець майже всю дистанцію теж йшов другим. Наприкінці гонки Дементьєв скоротив відставання від француза Доріана Фулона, який на кваліфікації показав перший результат, але не зміг обігнати суперника.

  1. Доріан Фулон (Франція) — 4:16;
  2. Єгор Дементьєв (Україна) — 4:17;
  3. Елуан Гардон (США) — 4:18.

Для Єгора Дементьєва Паралімпіада-2024 стала четвертою у кар'єрі. Українець дебютував у Лондоні-2012, де став дворазовим чемпіоном. У Ріо-2016 захистив "золото" індивідуальної гонки з роздільним стартом. До слова, в України вже 12 медалей на Паралімпійських іграх-2024.

Нагадаємо, також 31 серпня заслужений майстер спорту України зі Львівщини Віктор Дідух та Ірина Шинкарова з Миколаївщини у півфіналі Паралімпіади 2024 виступили у змішаних змаганнях з настільного тенісу класу XD17. Вони змагалися зі спортсменами з Китаю — Шуаі Жао та Жінгдін Мао. Українці поступилися суперникам та завершили матч із загальним рахунком 3:2. Тим самим спорстмени посіли третє місце і завоювали для збірної України бронзові нагороди.