• Головна
  • Спорт
  • На Паралімпіаді в Парижі виступатимуть восьмеро спортсменів з Львівщини

На Паралімпіаді в Парижі виступатимуть восьмеро спортсменів з Львівщини

Загалом Україну представлять 140 паралімпійців

У середу, 28 серпня, в Парижі стартували XVII літні Паралімпійські ігри. Українську збірну представлятимуть 140 спортсменів, зокрема восьмеро паралімпійців з Львівщини. Список львівʼян опублікувало Управління спорту Львова ще 20 серпня.

Список спортсменів з Львівщини

Андрій Демчук
Антон Дацко
Наталя Морквич

У чоловічому фехтуванні на візках в категорії спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату змагатиметься Заслужений майстер спорту України Андрій Демчук і Антон Дацко, який теж має статус Заслуженого майстра спорту України. В жіночому фехтуванні на візках в категорії з ураженням опорно-рухового апарату виступатиме Заслужений майстер спорту України Наталя Морквич.

Роман Павлюк
Віктор Дідух
Сергій Атаманенко

В легкій атлетиці виступатиме Заслужений майстер спорту України Роман Павлик. А в турнірі з настільного тенісу в категорії спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату виступатиме Заслужений майстер спорту України Віктор Дідух. Лучник Сергій Атаманенко виступить серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарата.

Павло Баль
Роман мишка

Майстер спорту України з паравелосипедного спорту Павло Баль змагатиметься за медалі в заїзді на шосейному велотреку. До слова, він також Майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів. Плавець Роман Мичка змагатиметься в категорії серед спортсменів з порушенням зору. Для Романа Мички це буде дебютний виступ на Паралімпіаді. Додамо, що Паралімпійські ігри-2024 триватимуть до 8 вересня.