• Головна
  • Спорт
  • Спортсмени зі Львівщини завоювали призові місця на Чемпіонаті світу зі скандинавської ходьби

Спортсмени зі Львівщини завоювали призові місця на Чемпіонаті світу зі скандинавської ходьби

Спортсменка Ірина Олійник увійшла до п’ятірки найкращих в абсолютному заліку серед усіх жінок

На Чемпіонаті світу зі скандинавської ходьби, який пройшов у Польщі, четверо спортсменів зі Львівської області посіли призові місця. Троє з них здобули перемогу у своїх категоріях, і одна здобула “срібло”. Про успіхи спортсменів Львівщини повідомила пресслужба Львівської ОВА у понеділок, 26 серпня.

Чемпіонат світу зі скандинавської ходьби пройшов 23 серпня у Белчатові. На ньому з-поміж інших учасників виступили також спортсмени зі Львівщини, зокрема Наталя Петришин, Микола Кулинич, Оксана Заліско та Ірина Олійник. Наталі Петришин вдалося здобути перемогу на дистанції 21 км у віковій категорії 18-39 років, Микола Кулинич зайняв перше місце на дистанції 5 км у віковій категорії 60-64 роки, а Оксана Заліско стала чемпіонкою на дистанції 5 км у категорії 65-69 років.

Натомість Ірина Олійник здобула срібло на дистанції 5 км серед жінок у віковій категорії 30-39 років та увійшла до п’ятірки лідерів в абсолютному заліку Чемпіонату серед жінок. Вона посіла четверту сходинку.

“Гідні суперниці! Друге місце в категорії — то добре, але...четверте місце в абсолюті не залишає мені вибору: треба готуватися до наступної зустрічі! Було сильно, дівчата, я ще до вас приїду! Дай Боже, будемо живі й здорові”, — прокоментувала свій результат Ірина Олійник.