• Головна
  • Спорт
  • Шаблю Ольги Харлан продали на аукціоні за 10 млн грн для допомоги Силам оборони України

Шаблю Ольги Харлан продали на аукціоні за 10 млн грн для допомоги Силам оборони України

Всі отримані за шаблю кошти підуть на закупівлю автоматизованих турелей “ШаБля” для Сил оборони

Шаблю української фехтувальниці, олімпійської чемпіонки Ольги Харлан купили на благодійному аукціоні за 10 млн грн. Аукціон відбувся 15 серпня на сторінках фонду Сергія Притули у Facebook та Youtube.

Шаблю купив анонімний учасник з ніком Metalist1925. Всі отримані за шаблю кошти підуть на закупівлю автоматизованих турелей “ШаБля” для Сил оборони.

Аукціон організував благодійний фонд Сергія Притули. Харлан передала Фонду Притули шаблю, якою завдала переможного уколу в фінальному поєдинку з фехтування на Олімпійських Іграх в Парижі.

“Ми перетворимо шаблю олімпійської чемпіонки Ольги Харлан на багато “Шабель”, які збережуть життя нашим воїнам”, — розповідав про проєкт засновник Фонду Сергій Притула.

“ШaБля” — це дистанційно керована турель для стрілецького озброєння, зокрема кулеметів ПКТ та М240 калібру 7,62 мм, а також великокаліберного кулемета М2 Browning. Куленепробивна автоматизована система “ШaБля” допомагає воїнам вести бій дистанційно, на відстані до 2 кілометрів, що зберігає життя та здоровʼя захисників. Залежно від встановленої зброї, цей робот здатен вражати легкоброньовану техніку, вогневі позиції та живу силу ворога. Також турель здатна виявляти цілі, адже має відеокамеру та тепловізор.