• Головна
  • Спорт
  • Український борець поступився у боротьбі за “бронзу” на Олімпіаді-2024

Український борець поступився у боротьбі за “бронзу” на Олімпіаді-2024

Український борець греко-римського стилю Муразі Мчедлідзе боровся проти представника Азербайджану

Український борець греко-римського стилю Муразі Мчедлідзе у сутичці за "бронзу" боровся проти представника Азербайджану Магомедова Магомедхана. Проте зазнав поразки.

Муразі Мчедлідзе поступився представнику Азербайджану з рахунком 0:10.

Раніше 30-річний Муразі Мчедлідзе пройшов у "бронзовий" фінал Олімпіади-2024 у вільній боротьбі, перемігши південноафриканця Ніколаса Де Ланге з рахунком 5:3.

Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024 з 12 медалями. Три золоті нагороди на Іграх у Парижі — це найкращий результат за 12 років на рівні Олімпійських ігор.

Українські чемпіони та призери ХХХІІІ Олімпійських ігор:

“золото” - Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту), Олександр Хижняк (бокс, 80 кг), жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька, Юлія Бакастова);

“срібло” - Сергій Куліш (кульова стрільба, малокаліберна гвинтівка, із трьох положень), Ілля Ковтун (спортивна гімнастика, вправи на брусах), Людмила Лузан, Анастасія Рибачок (веслування, каное-двійка, 500 метрів), Парвіз Насібов (боротьба греко-римська, 67 кг), Ірина Коляденко (вільна боротьба, 62 кг);

“бронза” - Ольга Харлан (фехтування, шабля), Ірина Геращенко (легка атлетика, стрибки у висоту), Михайло Кохан (легка атлетика, молот), Жан Беленюк (боротьба греко-римська, 87 кг).

Нагадаємо, 8 серпня на Олімпійських іграх-2024 український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов здобув срібну медаль. Його суперником у фіналі був Саїд Есмаїлі Лейвесі з Ірану.

Також український борець Жан Беленюк зустрівся у поєдинку із поляком Аркадіушем Кулінічем. Спортсмени завершили поєдинок з рахунком 3:1. Жан Беленюк здобув бронзову медаль.