• Головна
  • Спорт
  • Борчиня Ірина Коляденко потрапила у фінал Олімпійських ігор

Борчиня Ірина Коляденко потрапила у фінал Олімпійських ігор

У півфіналі українка перемогла киргизку Айсулу Тинибекову

Українська борчиня вільного стилю у ваговій категорії до 62 кг Ірина Коляденко у півфіналі Олімпіади 9 серпня перемогла представницю Киргизстану Айсулу Тинибекову та пройшла у фінал змагань. Фінал відбудеться 10 серпня, у ньому українка буде змагатися з японкою Сакурою Мотокі.

Шлях Ірини Коляденко до фіналу

В 1/8 Ірина Коляденко перемогла спортсменку з Монголії Орхон Пуревдорж, а у чвертьфіналі 25-річна українка здобула перемогу над болгаркою Біляною Дудовою. В самому ж півфіналі Ірина Коляденко перемогла киргизку з різницею у сім балів. До слова, на Олімпійських іграх-2020 в Токіо українська борчиня здобула бронзову нагороду.

Також 9 серпня до фіналу пробилась українська збірна з художньої гімнастики, у складі якої виступає львівська спортсменка Аліна Мельник

Нагадаємо, 9 серпня Людмила Лузан та Анастасія Рибачок завоювали срібні медалі на Олімпійських іграх-2024 у веслуванні на каное-двійці на дистанцію 500 метрів. У фінальному запливі українки на 1,5 секунди поступилися китаянкам і на 0,6 секунди випередили представниць Канади. Також на Олімпійських іграх-2024 український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов здобув срібну медаль. Його суперником у фіналі був Саїд Есмаїлі Лейвесі з Ірану.