• Головна
  • Спорт
  • Львів’янка Юлія Бірюкова фінішувала 27-ою в шосейній велогонці на Олімпіаді-2024

Львів’янка Юлія Бірюкова фінішувала 27-ою в шосейній велогонці на Олімпіаді-2024

Велосипедистка впала на одній з ділянок дороги через дощ

У суботу, 27 липня, львівська велосипедистка Юлія Бірюкова дебютувала на Олімпійських іграх-2024. Спортсменка приїхала на фініш 27-ою у шосейній гонці з роздільним стартом.

Львівська велосипедистка впала під час гонки

26-річна львів’янка Юлія Бірюкова вперше виступила в роздільній гонці у велошосе на Олімпійських іграх. До фінішу велосипедистка прибула 27-ою, один раз впавши на дистанції через дощ. Спортсменка подолала 32.4 км за 44:43.73 хв. Олімпійською чемпіонкою гонки стала австралійка Грейс Браун. Друге місце посіла британка, а третє — американка.

“Мокро дуже, я впала. Сьогодні був реально не мій день. Трішки засмучена, бо колеса взагалі не тримали на поворотах. Треба було повільно проходити поворот, плюс через падіння багато втратила. Досить важко, все побите, все болить. Будем налаштовуватися на групу. Чи є якісь інші травми під час падіння? Зараз ще адреналін, потім пізніше буде відчутно. Поки все болить, але я сподіваюся, що нічого серйозного. Прослизнула трохи", — розповіла Бірюкова в коментарі журналістам Суспільне Спорт.

До слова, ліцензію Бірюкова здобула на чемпіонаті України. Особистий рекорд велосипедистки це 44-те місце на етапі в Мадриді.

Нагадаємо, львівський стрілець Павло Коростильов не пройшов до фіналу олімпійських змагань. Попри невдачу у кваліфікації, Павло Коростильов продовжить виступи на Олімпіаді-2024. 4 серпня він візьме участь у кваліфікаційних змаганнях зі стрільби зі швидкострільного пістолета на 25 м серед чоловіків.

LVIV.MEDIA розповідав детальніше про усіх представників з Львівщини, які увійшли до української збірної, а також про те коли гратимуть наші спортсмени. Трансляції змагань можна дивитися наживо на телеканалі та сайті Національного Олімпійського комітету України, а також на місцевих телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Львів. Також за усіма новинами повʼязаними з Олімпіадою можна слідкувати на соцмережах Національного Олімпійського комітету України.