• Головна
  • Спорт
  • Анна Максименко — чемпіонка світу з фехтування серед кадетів

Анна Максименко — чемпіонка світу з фехтування серед кадетів

Чемпіонат світу серед кадетів та юніорів проходить в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді

У вівторок, 16 квітня, львівʼянка Анна Максименко стала переможницею Чемпіонат світу з фехтування серед кадетів. Турнір проходить в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. У змаганнях взяли участь 129 фехтувальниць з усього світу. Про це повідомили у соц.мережах Міжнародної федерації фехтування (FIE).

Шлях до успіху

Після групового етапу Анна Максименко з пʼятьма перемогами й однією поразкою відсіялась вісімнадцятою на етап на вибування. У першому поєдинку на вибування 16-річна львівʼянка перемогла представницю Макао Ю Кей Хуанг з рахунком 15:5. Далі українська фехтувальниця перемогла китаянку Джіаю Жао з рахунком 15:8 і в наступному поєдинку француженку Джудіт Роман з рахунком 15:7. У чвертьфіналі Максименко перемогла представницю Угорщини Анну Шилард з розгромним рахунком 15:3. У півфіналі українка здолала ще одну китаянку Хуйшуанг Джиянг (15:10). У фіналі Анна Максименко зустрілась з фехтувальницею з США Шарікою Гаджалою і завоювала “золото”, перемігши суперницю з рахунком 15:13.

Фото з фінального поєдинку

До слова, окрім підопічної Андрія Орліковського, бронзову нагороду на змаганнях здобула киянка Емілі Конрад. Ще одна львівʼянка Аліна Дмитрук закінчила турнір на 34 місці.