• Головна
  • Спорт
  • Експрезидент США може стати співвласником баскетбольної команди НБА

Експрезидент США може стати співвласником баскетбольної команди НБА

Вартість «Фінікса» оцінюється приблизно в 4 мільярди доларів

Колишній президент США Барак Обама причетний до однієї з груп, яка розглядає можливість купівлі франшизи НБА «Фінікс Санз».

Про це пише Bleacher Report.

Засновник ресурсу The Ringer та журналіст Білл Сіммонс розповів, що у придбанні «Санз» зацікавлені 19 груп. До однієї з них причетний колишній президент США Барак Обама, якого можуть зробити обличчям цієї кампанії.

Барак Обама

Зазначається, що вартість «Фінікса» оцінюється приблизно в 4 мільярди доларів, але ця ціна ще може зрости. Водночас купівля Джо Цаєм «Бруклін Нетс» у 2019 році за 2,4 мільярди доларів наразі є найдорожчою угодою за всю історію НБА.

Слід зауважити, що франшиза зараз продається через скандали, пов’язані з власником «Санз» Робертом Сарвером. Асоціація усунула його через серйозні порушення робочої етики, зокрема расизм та сексизм. Декілька спонсорів «Фінікса» навіть погрожували відмовитися від підтримки команди, якщо Сарвер залишиться у франшизі після відсторонення, а комісар НБА та кілька інших власників тиснули на Сарвера, щоб той погодився продати команду.

Роберт Сарвер і головна зірка команди Девін Букер

Додамо, що якщо Обама приєднається до нової групи власників «Санз», він стане другим президентом США, який мав частку в професійній спортивній франшизі. Раніше Джордж Буш був співвласником бейсбольної команди «Техас Рейнджерс» з 1989 до 1998 років.

Нагадаємо, після кількарічної перерви Львів знову буде представлений у найсильнішому баскетбольному дивізіоні України, адже «Політехніка-Галичина» стала дев’ятим клубом української баскетбольної Суперліги.