Поблизу банку їжі "Тарілка" створюють "зелений" простір

Там вже облаштували дощовий садок

Поблизу продовольчого банку “Тарілка” заклали основу для формування “зеленого” простору. Там хочуть облаштували дощовий садок із водопроникною поверхнею і контейнерним озелененням.

Фото: Львівська міська рада

Ініціаторами перетворення простору стала команда небайдужих мешканців, які розробили проєкт і перемогли у програмі “Сафарі для громад у Львові” у 2020 році. Реалізовують проєкт громадські організації “Плато” та “Тарілка”.

Наразі вже облаштували дощовий садок поруч із місцем, де після дощів утворювалася велика калюжа.

Дощові сади — це штучне поглиблення в рельєфі, засаджене рослинами, які завдяки особливостям кореневої системи збирають та затримують воду.

Також замінили асфальтоване покриття у внутрішній частині простору водопроникною поверхнею, перефарбувати стіни у білий колір та висадили в'юнкі рослини.

“Ми прагнемо показати мешканцям, що за допомогою простих і відносно дешевих рішень можна водночас пристосувати громадський простір до тривалих періодів спеки та інтенсивних опадів, які щороку стають помітнішими, і таким чином зробити його більш комфортним для користувачів”, — розповів виконавчий директор громадської організації “Плато” Микола Рябика.

Фото: Львівська міська рада

Ініціатори додають, що роботи на цьому не завершують. Надалі планують облаштувати контейнерне озеленення із місцями для відпочинку у внутрішній частині простору.