Як відзначити 1 вересня: поради Мінздоров'я

Просять обійтися без поважних гостей.

Цього тижня у школах починається новий навчальний рік. Це вже другий День знань, який відбудеться в карантинних умовах. Святкові лінійки школам дозволяють проводити, але кожен заклад самостійно вирішує, як саме відзначити початок навчання.

У Міністерстві охорони здоров'я дали школам рекомендації щодо 1 вересня. Бо хоча святкові заходи не забороняють, усі урочистості мають відповідати карантинним обмеженням.

"Організовуйте урочистості просто неба (на подвір’ї школи чи спортивному майданчику). Намагайтеся не змішувати дітей різних вікових груп/класів. Уникайте утворення натовпу", - кажуть у Міністерстві.Крім того, радять слідкувати за дотриманням фізичного дистанціювання – 1,5 метри. Не варто також запрошувати аніматорів та будь-яких інших гостей. А саму лінійку рекомендують зробити максимально короткою.Школи також можуть святкувати День знань альтернативно - різноманітні креативні заходи замість традиційної лінійки і Мінздоров'я і Міносвіти захоочують. Але і для такого виду 1 вересня мають протиковідні рекомендації:"Організуйте святкування в межах кожного класу окремо. Замість активності у приміщенні оберіть варіант святкування просто неба. Спробуйте організувати День знань в інтерактивній формі".Додамо, Lviv.Media вже розповідало про те, яким буде початок навчального року у школах Львівської області. Зокрема про те, чи потрібні учням маски та за яких умов навчальні заклади працювати очно, а за яких перейдуть на дистанційне навчання. Детальніше про це можна прочитати тут.А тим часом головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Іванченко розповіла про норми Санітарного регламенту, які варто знати батькам школярів.