Українець може сісти на 8 років у польську тюрму, бо надурив поліцейських

21-річний українець може сісти до в'язниці у Польщі. Хлопець заборгував своїй знайомій чималу суму грошей, а щоб не віддавати, придумав історію про пограбування. Про це ще й в поліцію заявив. Пише yavp.pl.

 

Громадянин України працював у Польщі таксистом.

"Чоловік придумав легенду. Начебто, його зупинила для перевірки на дорозі поліцейська машина BMW без номерних знаків, на лобовому склі якої був напис "поліція". Двоє офіцерів з неї вимагали пред'явити водійські права. Коли з’ясувалося, що цього документа у чоловіка з собою немає, попросили показати паспорт. Наляканий водій передав поліції документ із 1000 доларів, які забув витягти. Через деякий час один із офіцерів начебто сказав, що громадянин України має негайно виїхати з Польщі, а паспорт йому повернуть на кордоні. А лише згодом чоловік зрозумів, що це шахраї", - розповіли у поліції.

Цю повністю вигадану історію українець розповів справжній поліції, яка дуже серйозно поставилася до повідомлення. Однак після моніторингу та перевірки інформації з’ясувалося, що свідчення 21-річного хлопця суперечливі. Тому правоохоронці вирішили допитати його ще раз. Під час процедури чоловік зізнався, що вся історія - вигадка. Він просто заборгував знайомій 1 тис. доларів і хотів пояснити їй відсутність грошей у такий спосіб.

Далі долю українця вирішуватиме прокуратура. За фальшиву заяву до поліції йому загрожує до 8 років позбавлення волі.