На період війни ціни на газ для населення у владі обіцяють не змінювати

На час війни вартість газу для українців не повинна подорожчати, а має залишитись на рівні 7420 грн за 1000 куб.метрів. Про це заявив Кирило Тимошенко заступник керівника Офісу президента.

"На сьогодні завдання номер один – це збереження чинних тарифів на газ та тепло для населення, тобто 7 420 грн (з ПДВ) за 1 000 куб. метрів", - каже Тимошенко.

Щоб уникнути кризи тарифів, Уряд зафіксував вартість реалізації природного газу виробникам теплової енергії, у тому числі для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних (житлових) кооперативів, управителів багатоквартирних будинків необхідних для надання послуг з гарячого водопостачання за ціною 7 420 грн (з ПДВ) за 1 000 куб. метрів + транспортування газу (вказаний тариф діє з осені минулого року).

До слова, ВРУ у свою чергу розробляє законопроєкт, який передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги.

"Тарифи на газ та тепло для населення залишаться незмінними. Розробляється проект Закону України "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу…". Він передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги", - повідомили у пресслужбі ВР.

Законопроект передбачатиме, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використано для стримування тарифів. Цими коштами буде компенсовано різницю між економічно обгрунтованими і поточними тарифами, зокрема для теплокомуненерго. Цей механізм також дасть можливість ТКЕ розраховуватись за новими цінами на газ з Нафтогазом та погасити прострочену заборгованість.