У Мелітополі звільнилися з роботи всі директори шкіл

Вчителі закликають батьків не пускати дітей до школи

Відсьогодні в Мелітополі окупанти планували відновити навчання у школах. Робота з дітьми мала вестись за російською програмою та мовою загарбника. Проте вчора всі директори навчальних закладів написали заяви на звільнення. Про це у Facebook повідомив міський голова Іван Федоров.

"Було прийнято складне, але абсолютно правильне рішення. Усі без винятку директори шкіл написали заяви на звільнення на знак протесту і небажання працювати з окупантами", - сказав Федоров.

Мер також звернувся до так званої «в.о. міської голови» Галини Данильченко, яка була призначена окупантами на місце Федорова.

"Якщо у вас є бажання зробити з наших дітей живий щит і взяти їх в заручники, почніть зі своїх дітей та онуків. Не маєте жодного права наражати на небезпеку наших мелітопольських дітей", - йдеться у зверненні.

Ситуацію в Мелітополі прокоментувала також  ексміністерка освіти Лілія Гриневич.

"Зв'язку і інтернету по місту Мелітополь немає вже 5 днів. Окупанти намаються запустити освітній процес. Їздили по домам керівників, залякували і наказали у середу 30.03 явится на нараду із новопризначеним псевдо начальником управління освіти. 18 директорів закладів освіти, наявні в Мелітополі, передали на подвір'ї автомоторного технікуму свої заяви на звільнення за власним бажанням. Вийшла Данільченко (псевдо мер) у супроводі автоматчиків, наказувала їм зайти у приміщення. Коли вони відмовилася і почали швидко розходитися, вона крикнула щоб всіх сьогодні нах@й із Мелітополя", - повідомила Гриневич.

Та додала, що владі треба виробити механізми підтримки освітян на окупованих територіях.

На жаль, вже сьогодні, стало відомо, що після таких заяв директорів, окупанти вдерлись до помешкань трьох із них. Викрали керівників навчальних закладів та відвезли у невідомому напрямку. 

До слова, раніше педагоги Мелітополя закликали батьків не пускати дітей до школи та дитсадка, навіть якщо навчальний процес розпочнеться.

Нагадаємо, російські силовики окупувавши Мелітополь, наполягають на відновленні навчального процесу в місті. Щоб змусити до цього, загарбники викрали навіть начальницю міського управління освіти Ірину Щербак.

Нагадаємо, у Мелітополі окупанти видають українську гуманітарну допомогу за свою. Після в’їзду у місто автобуси та вантажівки оточують російські військові, забирають гуманітарний конвой собі, та кажуть, що самі будуть роздавати його місцевим мешканцям.