• Головна
  • Соціальні новини
  • Подружжя українців, які жорстоко знущалися над 2,5-річним хлопчиком, постане перед польським судом

Подружжя українців, які жорстоко знущалися над 2,5-річним хлопчиком, постане перед польським судом

Трирічного Данила зґвалтували та катували на очах у матері та її співмешканця

Українське подружжя осудне і незабаром може постати перед судом. До такого висновку дійшли експерти після медичних тестів, призначених окружним судом у Тарнобжезі. Найближчим часом він вирішить, чи винні 23-річна Оксана П. та 26-річний Віталій С. також у замаху на вбивство сина жінки.

У дитини ушкодження головного мозку, і, хоча він проходить реабілітацію, дитина, ймовірно, на все життя залишиться інвалідом, пише Onet.

Данило потрапив до лікарні у Сталевій Волі 5 жовтня 2022 року (хлопчику на той момент було 2,5 роки). Віталій С., партнер Оксани П., матері хлопчика, привіз його до травмпункту на таксі.

Лікарі зі Стальової Волі, побачивши стан дитини, негайно викликали на місце події гелікоптер швидкої допомоги та поліцію. У малюка була травма голови, численні (свіжі та застарілі) сліди побоїв, опіки від сигарет по всьому тілу та тілесні ушкодження, які свідчать про неодноразове зґвалтування. Тому в той самий час, коли хлопця везли до клінічної лікарні в Жешуві на операцію, його матір та її партнера затримала поліція.

Тоді окружна прокуратура Тарнобжега пред'явила подружжю звинувачення: наразі його підозрюють у спробі вбивства Данила у зв'язку зі зґвалтуванням з особливою жорстокістю та знущанням над ним.

Сумнівів щодо осудності пари катів немає.

Результати тестів, призначених окружним судом у Тарнобжезі, повинні були відповісти на сумніви, чи подружжя з України є осудним. За даними прокуратури, у підозрюваних на момент вчинення інкримінованих дій не була відсутня або суттєво обмежена здатність усвідомлювати значення скоєного чи керувати своєю поведінкою.

Оксана П. та Віталій С. провели чотири тижні під психіатричним спостереженням у закритих умовах у слідчій тюрмі Монтелюпіх у Кракові. Вони були там у різні дати: спостереження за мамою хлопчика почалося в середині травня, а за її співмешканкою через чотири тижні, після закінчення спостереження Оксани. Це було зроблено для того, щоб підозрювані не могли контактувати один з одним. Їх обох оглядали експерти однакових спеціальностей: два психіатри, психолог і сексолог.