Рада виділила додаткові 19 млрд гривень на дороги

Також додаткові кошти скерують на різні потреби місцевим бюджетам

Володимир Зеленський підписав закон, який додатково виділить з цьогорічного бюджету гроші на розвиток та утримання доріг.

В підписаному документі йдеться про збільшення у держбюджеті 2021 доходів і видатків майже на 50 млрд гривень. З них 19,25 млрд гривень отримає "Укравтодор" за програмою "Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення".

Окрім того, 26,9 млрд гривень отримають місцеві бюджети на погашення заборгованості з різниці в тарифах. Майже 1,6 млрд гривень отримає Міністерство оборони на оплату праці. Міністерство внутрішніх справ отримає 595 млн гривень на виплату заробітної плати.

Місцеві бюджети додатково отримають 866,59 млн гривень. З них 512,2 мільйона передбачені на проведення розрахунків протягом опалювального сезону за комунальні послуги для бюджетних установ. Ще 354,39 млн гривень виділили на розвиток спортивної інфраструктури.

Також у документі передбачені 265 млн гривень на підтримку сільгоспвиробників та 100 млн гривень на придбання комунальної техніки.

Додамо, сьогодні Володимир Зеленський підписав закон, яким передбачено виділити з бюджету України 8 млрд гривень на програму "єПідтримка". Йдеться про 1 тис. гривень, яку даватимуть двічі щепленим від коронавірусу українцям.

Також у документі йдеться про скерування додаткових 2,2 млрд гривень на боротьбу з Covid-19.

Додамо, з 19 грудня в Україні стартує програма державної підтримки "єПідтримка". Отримати гроші зможуть ті, у кого зроблено два щеплення від коронавірусу. Гроші не оподатковуватимуться та не впливатимуть на субсидію.

Уряд дасть 4 місяці після надходження коштів для того, аби використати. Раніше анонсувалось, що за цю тисячу гривень можна буде придбати абонемент у спортзал, відвідати кінотеатри, театри, купити квитки для мандрівок всередині країни. Тепер перелік доповнили ще й книгами.

Нагадаємо, львівський активіст Святослав Літинський зареєстрував петицію, в якій просить уряд скерувати “президентські” тисячі на доозброєння української армії, а саме — придбати протитанкові ракетні комплекси “Javelin”.