У Польщі заговорили про повернення собі Калінінграду

Ця територія історично належала Пруссії і Польщі

Поляки почали порушувати тему Калінінградської області яку, як відомо, забрала собі за підсумками Другої світової війни росія. Кажуть ця територія історично належала Пруссії і Польщі. Про це в ефірі польського каналу Super Express заявив екскомандувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак. Про це пише газета Do Rzeczy.

[subscribe]

"Калінінградська область — це територія, яка ніколи не була російською, а історично належала Пруссії та Польщі. Тепер про неї варто було б говорити як про відвойовані землі" — заявив військовий, зазначивши, що Калінінградська область, на його думку, є частиною Польщі.

Скшипчак вважає, що Калінінград (Кенігсберг) є "окупованою територією", і він пропонує польській владі замислитись, щоб заявити на регіон свої права.

Генерал також висловив думку, що Калінінградська область "не має жодного військового значення".

До слова, німецьке місто Кенігсберг стало територією Радянського Союзу ще 1945 року. Регіон перейшов до складу СРСР за підсумками Другої світової війни. Пізніше російська влада змінила назву міста з Кенігсберга на Калінінград.

Нагадаємо, за повідомленням українського Центру протидії дезінформації командування генштабу збройних сил росії кардинально почало змінювати риторику щодо цілей повномасштабного вторгнення на територію України. Тепер вони мріють лише про повне «визволення» Донбасу. Очевидно ворог не розраховував на такий потужний спротив українців.