• Головна
  • Політика
  • Ярослав Рущишин більше не очільник львівського осередку партії «Голос»

Ярослав Рущишин більше не очільник львівського осередку партії «Голос»

Виконувати обов’язки голови львівського осередку буде Андрій Осадчук

Політрада відсторонила Ярослава Рущишина з посади голови Львівської обласної територіальної організації політичної партії «Голос». Відповідне рішення партія прийняла сьогодні, 28 вересня.

Однією з причин такого рішення є відкрита співпраця з Офісом Президента разом з частиною депутатів фракції «Голос». Зокрема партія назвала причини, через які Рущишина відсторонили з посади очільника львівського осередку «Голос».

«Голос» вдячний Ярославу Рущишину за його внесок у розбудову Львівської обласної територіальної організації політичної партії, проте останні події у Верховній Раді, відкрита співпраця з Офісом президента разом з частиною депутатів фракції «Голос»; спільне голосування з порушенням регламенту Верховної Ради; робота в інтересах влади заради завуальованих хабарів у вигляді бюджетного фінансування округів депутатками-мажоритарницями від Львівщини Галиною Васильченко та Наталією Піпою; відкриті дії, спрямовані на розвал партії та фракції, а також відсутність реакції Львівської організації та її очільника робить неможливим подальше перебування пана Рущищина у керівних органах одного з ключових осередків партії «Голос»., - йдеться в повідомлені.

Поки що виконувати обов’язки голови львівського осередку буде заступник голови партії Андрій Осадчук.

У коментарі Lviv.media нардеп Рущишин поділився своїми міркуваннями з приводу того, що сталося:

«Причина такого політичного рішення в тому, що львівський осередок вийшов зі з’їзду, показавши усю недолугість вищого керівництва партії, котрі не займаються розвитком партії. Вони показали, що партія - це в першу чергу люди, а не печатка і доступ до державного фінансування. На жаль, наше керівництво має завдання не розвивати «Голос», а навпаки звести його нанівець, і з чим воно успішно справляється», - зазначив Ярослав Рущишин

Нардеп не покидатиме партію чи львівський осередок. Про чітке майбутнє осередку, нардеп поки що не говорить.

«Ми будемо розбудовуватись у Львівській області, будемо брати участь в наступних виборах, ми будемо перемагати, і будемо брати владу в свої руки. В який спосіб це буде, я , нажаль, поки що не можу сказати», - сказав нардеп.

Причиною такої позиції партії Рущишин називає голосування за антиолігархічний закон. Йдеться про так званий закон «Зеленського».

«Ось така недолуга причина прийшла в голову партії, що ми голосували за антиолігархічний закон. Так, ми голосували за антиолігархічний закон, бо це в нашій програмі чітко написано, а не вигадуємо якісь причини, чому ми цього не робимо. І це наша позиція, вони побачили, що вони на фракцію впливу фактично не мають, тож починають «боротись» у такий спосіб», - наголосив Рущишин.

Нагадаємо, цьогоріч із партії «Голос» виключили сім народних депутатів. Детальніше за посиланням.