• Головна
  • Політика
  • Зеленський звільнив двох заступників керівника Офісу Президента

Зеленський звільнив двох заступників керівника Офісу Президента

Свої посади покинули Андрій Смирнов та Олексій Дніпров

Володимир Зеленський звільнив з посад заступників керівника Офісу Президента України Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова. Укази про звільнення опублікували на офіційному сайті президента України 29 березня. Там же оприлюднили укази про призначення нових заступників.

У п’ятницю, 29 березня Володимир Зеленський звільнив з посади заступника керівника Офісу Президента України Олексія Дніпрова. Наступним указом президент призначив йому заміну — Олену Ковальську. Крім того, в іншому указі президента йдеться про звільнення ще одного заступника керівника ОП — Андрія Смирнова. Його на посаді замінить Ірина Мудра.

Що відомо про нових заступниць Офісу Президента

Олена Ковальська

Олена Ковальська працює в Офісі Президента з 2021 року. Протягом року вона була керівницею Головного управління стратегічних комунікацій Директорату з питань інформаційної політики, а з 2022 до 2024 — керівницею Кабінету Керівника ОП. Також 50-річна Олена Ковальська є членкинею робочої групи при Президентові зі створення Трибуналу, який судитиме владу Росії за злочин агресії.

Ірина Мудра

46-річна Ірина Мудра родом з Дрогобиччини, за освітою — юрист. До призначення на посаду заступниці керівника ОП протягом двох років була заступницею Міністра юстиції України. Також з 2015 по 2022 вона працювала керівником юридичної групи Державного ощадного банку України (Ощадбанк).

Нагадаємо, Володимир Зеленський своїм указом звільнив Марка Шевченка з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Молдова.