Шойгу зустрівся з білоруським колегою Хреніним: деталі

Крім того, із Шойгу також має зустрітись самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко

Міністр оборони росії сєргєй шойгу у суботу, 3 грудня, прилетів на переговори до білоруського колеги Віктора Хреніна. Міністри обговорили питання «двостороннього військового та військово-технічного співробітництва».

Про це повідомили у Міноборони РБ.

Йдеться про внесення змін до угоди між Республікою Білорусь та рф про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері від 19 грудня 1997 року. Крім цього, міністри обговорили питання двостороннього військового та військово-технічного співробітництва.

«Союзницькі відносини з Білорусією набули особливого значення в умовах безпрецедентного тиску Заходу та його неоголошеної війни проти Союзної держави», - заявив шойгу, передає Міноборони рф.

Переговори шойгу і Хреніна. Фото: Міноборони РБ

Водночас шойгу похвалив Хреніна за «рішучість Білорусії протистояти ворожому курсу США та їх союзників, а також готовність спільно забезпечувати військову безпеку Союзної держави».

Натомість моніторингова група «Беларускі Гаюн» звернула увагу на декілька деталей цієї зустрічі:

  • про візит Шойгу до Білорусі у вихідний день раніше не повідомлялося;
  • менш ніж через годину після повідомлення про приліт шойгу до Білорусі Міноборони РБ повідомили, що Хренін та шойгу підписали протокол про внесення змін до у документ про регіональну безпеку;
  • підписання документів відбулося не в будівлі Міноборони, чи іншого відомства, а просто на аеродромі в Мачулищах. Це нетипово і лише підкреслює якийсь поспіх.

Крім того, із Шойгу також має зустрітись самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко.

Нагадаємо, на території Білорусі триває накопичення військових «союзного угруповання» зс рф та зс РБ.