У Чехії не виключають виходу Угорщини з ЄС

Угорцям потрібно ще багато чого зробити, аби залишатись залученими у європейську політику

В уряді Чехії, яка нині головує у Європейському Союзу, не виключають, що найближчим часом Угорщині доведеться вийти зі складу ЄС. Для того, щоб там залишитись, угорцям потрібно змінити свою політику щодо рф.

Про це заявив чеський міністр з європейських справ Мікулаш Бек, повідомляє “Суспільне”.

Він зазначив, що невеликим позитивним сигналом вважає те, що Угорщина відмовилася від вимоги виключити трьох російських олігархів зі списку санкцій. Проте угорцям потрібно ще багато чого зробити, аби залишатись залученими у європейську політику.

"У Європейському Союзі переговори часто бувають тяжкими, і на це може піти більше країн. Але Угорщина пройшла довгий шлях, на мій погляд, до краю якоїсь прірви, і тепер їй належить вирішити, чи повертатися від того краю, чи ризикнути стрибком, про наслідки якого я не хочу спекулювати", — сказав міністр, додавши, що теоретично це може бути вихід із Євросоюзу.

Водночас чеський міністр підкреслив, що ЄС має зберігати свою єдність.

"Єдність у Європейському Союзі ніколи не була і не буде єдністю одного голосу, але завжди буде єдність багатьох. Єдність багатьох голосів, які ведуть один з одним діалог, іноді сперечаються, але в результаті знаходять взаємну згоду щодо ключових питань", — наголосив Бек.

Нагадаємо, Угорщина не підтримує запровадження візових обмежень для громадян рф чи ускладнення процедури видачі віз росіянам.