• Головна
  • Політика
  • Суд дозволив арештувати Януковича за підписання "Харківських угод"

Суд дозволив арештувати Януковича за підписання "Харківських угод"

Підписання "Харківських угод" визнали держзрадою

Печерський районний суд м. Києва дозволив арештувати експрезидента Віктора Януковича за підписання "Харківських угод" на користь Росії. Про це повідомляють в Офісі Генпрокурора.

Експрезидент діючи за змовою з колишнім Прем’єр-міністром України надав росії та її представникам допомогу у проведені підривної діяльності проти України.

Власне, 21 квітня 2010 року Янукович у Харкові підписав від імені України Угоду між Україною та російською федерацією, якою продовжив на 25 років строк перебування Чорноморського флоту росії на території України – АР Крим і м. Севастополі, замість підготовки до його виведення з території України.

"У результаті таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ Російської Федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та надалі – вторгнення збройних сил Російської Федерації і окупації ними АР Крим і м. Севастополя", - розповідають у Офісі Генпрокурора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, нещодавно суд надав дозвіл на арешт експрезидента України Віктора Януковича через незаконний перетин  держкордону. За даними слідства, експрезидент України діяв спільно з співробітниками Управління державної охорони та представниками російської федерації.  23 лютого 2014 року він перебував на околиці с. Урзуф Донецької області та втік. Разом з тим, трьома гелікоптерами збройних сил рф незаконно переправили не менше 20 осіб до Анапи Краснодарського краю.