Виступ Зеленського: Європарламент аплодував стоячи

Сьогодні Володимир Зеленський виступив у Європарламенті з приводу заяви України на вступ до ЄС

Володимир Зеленський виступив у Європарламенті та заявив, що Україна обрала Європу, а тепер Європа повинна обрати Україну.

"Я радий, що ми об'єднали сьогодні всіх вас – країн ЄС, але я не знав, що такою ціною. І це трагедія для мене, трагедія для кожного українця, трагедія для кожної держави", - зазначив Президент.

Він заявив, що цей ранок для України був трагічним. Окупант завдав удару двома крилатими ракетами по Харкову, по місту, яке знаходиться біля кордонів Росії.

"Уявіть собі – зранку, 2 крилі ракети у площу Свободи. Десятки жертв. Ось така ціна свободи", - розповів Володимир Зеленський.

Також він зазначив, що попри те, що зараз заблоковані усі великі міста України, ми боремось за свою землю та свободу.

"Ніхто в нашу свободу і в державу не зайде. Повірте мені. Кожна площа сьогодення, як би вона не називалась, вона буде називатись площею Свободи. В кожному місті нашої держави. Ніхто не зламає нас, ми сильні, ми українці", - йдеться у промові.

У своєму зверненні Зеленський наголосив на тому, що Україна зараз бореться за виживання, і це – наша найголовніша мотивація.

"У нас є бажання, щоб наші діти жили. Мені здається, що це чесно. Вчора 16 дітей загинуло. і знов президент Путін скаже, що це якась операція, і ми б'ємо по військовій інфраструктурі. Де наші діти? На яких вони військових заводах вони працюють? На яких ракетах? Може вони в танках їздять? 16 дітей ти вбив!" - заявив Президент України.

Володимир Зеленський звернувся до членів Європарламенту та заявив, що Україна довела свою силу. Зокрема Україна без ЄС буде самотньою, а Європейський Союз з Україною буде міцнішим.

"Я вважаю, що сьогодні ми всі показуємо, що ми такі є. З нами ЄС точно буде міцніший. Без вас Україна буде самотньою. Ми довели свою силу, що ми, як мінімум, такі самі як ви. Доведіть, що ви разом з нами. Доведіть, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви дійсно європейці, і тоді життя переможе смерть, а світ – темряву", - закінчив промову Володимир Зеленський.

Після завершення промови Президента України, члени Європарламенту аплодували стоячи.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Прийняти Україну за особливою процедурою запропонував Прем’єр Словаччини Едуард Геґер.

Вже сьогодні Європейський Союз офіційно розпочав процедуру розгляду заявки України на членство.