• Головна
  • Новини
  • У «Дія» з’являться нові covid-сертифікати для невакцинованих

У «Дія» з’являться нові covid-сертифікати для невакцинованих

Вони визнаються на європейському рівні.

На порталі державних послуг Дія з’являться нові covid-сертифікати. Про це розповів перший заступник Мінцифри Олексій Вискуб.

Тож у додатку можна буде згенерувати не лише сертифікат про вакцинацію. Нові covid-сертифікати отримають ті хто пройшов ПЛР-тестування або перехворів коронавірусом.

«Ми поступово тестуємо цифрові covid-сертифікати. Зокрема для ПЛР-тестування, такий сертифікат також з'явиться в «Дії». Він буде дійсним 72 години, як і результат тесту. Також ми розпочинаємо тестування covid-сертифікатів для тих, хто перехворів на коронавірус», – розповів Олексій Вискуб.

За його словами, найближчим часом українцям будуть доступні всі три види сертифікатів. Вони визнаються на європейському рівні.

Тож на порталі можна згенерувати та видрукувати covid-сертифікат. Отримати цифровий сертифікат зможуть українці без ID-картки чи закордонного біометричного паспорта. У додатку Дія сертифікати відображаються у двох кольорах, «жовті» та «зелені». Колір залежатиме від кількості отриманих доз вакцини. Діятимуть сертифікати про повну вакцинацію рік часу. Тобто 365 діб від дня введення останньої дози вакцини від коронавірусу.