• Головна
  • Новини
  • У Мінздоров'я розповіли, коли зможуть скасувати карантин

У Мінздоров'я розповіли, коли зможуть скасувати карантин

Станом на сьогодні усі регіони знаходяться в жовтій зоні

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, коли українцям очікувати скасування карантину. На його думку, це можливо лише за наявності понад 70% вакцинованого дорослого населення.

«Якщо ми дійдемо до 70% дорослого населення, то ми можемо повторити позитивний приклад Великої Британії та Данії, які при таких рівнях охоплення вакцинацією скасували карантинні обмеження», - зазначив Віктор Ляшко під час сьогоднішнього брифінгу.

Проводити масову вакцинацію підлітків уряд поки що не планує. Мінздоров'я вважає це передчасним, поки щеплення не зроблять 50-70% дорослого населення. Водночас нагадують, що в окремих випадках вакцинація  дозволена до використання для дітей від 12 років.

Також Віктор Ляшко наголосив, що передумов для запровадження станом на зараз локдауну немає. Безпосередньо сьогодні усі регіони перебувають у жовтій зоні. Тож заклади можуть працювати, дотримуючись відповідних карантинних обмежень.

Додамо, Мінздоров'я визначило перелік професій, працівники котрих зобов’язанні пройти вакцинацію від коронавірусу. Тих, хто не погодиться, будуть відсторонювати від роботи.