• Головна
  • Новини
  • У Кабміні розповіли, які пільги будуть у вакцинованих українців

У Кабміні розповіли, які пільги будуть у вакцинованих українців

Кабінет міністрів змінить правила карантину в "жовтих" та "червоних" зонах. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко озвучив відповідні пропозиції.

Йдеться про деякі привілеї для вакцинованих людей. Зміни до Постанови "Про встановлення карантину" внесуть вже найближчим часом.

"МОЗ пропонує, щоб обмеження жовтої та червоної зони епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади господарювання, у яких колектив і відвідувачі мають ковід-сертифікат, що засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідка про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусну хворобу", - йдеться на Урядовому порталі.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також наголосив, що важливою є вакцинація колективів закладів освіти. Він вважає, що це убезпечить дітей від хвороби під час навчання. 

"Надзвичайно важливо прискорити темпи вакцинації вчителів та інших працівників закладів освіти. Профільні міністерства мають активно пропрацювати цю тему з регіонами, адже вже найближчим часом країна перейде до жовтої зони", — зазначив Денис Шмигаль.

Водночас змушувати вчителів вакцинуватись не будуть. Незважаючи на те, що у разі встановлення на території України “жовтого”, “помаранчевого” та “червоного” рівня епідемічної небезпеки, школярам буде заборонено відвідувати заклади освіти, якщо у школі провакциновано менше  ніж 80% працівників.

Нагадаємо, раніше ми писали як отримати ковід-сертифікат в "Дії" та чому їх буде два. Детальніше про зелені та жовті сертифікати читайте тут