• Головна
  • Новини
  • Інтернет у село: громади мають більше часу подати заявку на субвенцію

Інтернет у село: громади мають більше часу подати заявку на субвенцію

Подати заявку можна до 10 вересня.

Громади Львівщини досі можуть подавати заявки на проведення Інтернету у села. Мінцифри продовжило термін подачі для тих, хто не встиг або подав заяву із помилками. Фінансуватимуть проєкт коштом нерозподіленого бюджету (16,2 млн грн) та залишками грошей, що не будуть використані громадами в межах поточних закупівель.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Головна умова участі у проєкті — це відсутність у селі оптичних мереж. Подати заявку на участь можна в Дії. Після заповнення форми голові громади залишиться лише внести свої контактні дані та підписати заявку за допомогою електронного підпису. Детальна відеоінструкція, як це зробити, - за посиланням.

Для розбудови мережі оптичного інтернету 670 територіальних громад вже отримали понад 483 мільйонів гривень. Сьогодні 510 громад оголосили тендери, а 112 — завершили проведення закупівель. Наразі провайдери активно будують мережі для під’єднання сіл.

Завдяки інтернет-субвенції до оптичного інтернету будуть під’єднані понад 6 тисяч соціальних об’єктів у 3 тисячах сіл. Завдяки проєкту вже цього року понад мільйон українців отримають можливість вперше під’єднатися до оптичного інтернету. Це допоможе забезпечити рівний доступ та можливості для кожного українця.