• Головна
  • Новини
  • У Зеленського розповіли, чи зміниться щось у рф з відходом путіна

У Зеленського розповіли, чи зміниться щось у рф з відходом путіна

Для того, щоб почався процес поетапної трансформації політичного устрою рф, і після цього прийшли нові люди, і нові політичні еліти, у росії мають бути суттєві тактичні поразки на полі бою.

Про це в ефірі національного марафону новин 30 вересня заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

"Тобто Україна має забрати назад і Херсонську, і Запорізьку, і, на мій погляд ключове, Донецьк і Луганськ. Після того, як Донецьк або Луганськ буде звільнено, ми побачимо пірамідальне падіння всієї політичної еліти рф. Після цього дійсно ми сядемо за стіл переговорів, і там оформимо певні домовленості, щодо репарації, щодо видачі колаборантів, щодо видачі військових злочинців на міжнародні трибунали", — сказав Подоляк.

За словами посадовця, путін не піде з посади як людина, яка розуміє, що зробила певну ставку і програла, і подати це як його попередник (Єльцин), сказавши "Я втомився, я пішов", і нести за це відповідальність, чи політичну, чи юридичну.

"Це питання не тільки в тому, що путін має піти. Це питання трансформації політичної еліти. Певне коло людей навколо путіна страждає на цей імперіалізм, реваншизм, експансіонізм тощо. Має піти певне ядро російської політичної еліти", — додав він.

Подоляк наголосив, якщо замінять тільки путіна, то все може залишитися так, як воно зараз відбувається.

Нагадаємо, Подоляк пояснив деталі заявки України на вступ до НАТО.