• Головна
  • Новини
  • 2 млн людей евакуюють в Японії через наближення потужного тайфуну

2 млн людей евакуюють в Японії через наближення потужного тайфуну

З наближенням тайфуну висота хвиль у морі може сягати 14 метрів

До Японії прямує потужний тайфун "Нанмадол". Близько двох мільйонів людей на південному заході країни отримали наказ про евакуацію.

Про це пише CNN.

Передбачають, що тайфун вдарить по південній частині острова Кюсю, зокрема в префектурі Кагосіма. Мешканці приморських міст Міядзакі, Кагосіма та Амакуса мають евакуюватися.

Japan Airlines і All Nippon Airways вже скасували щонайменше 335 рейсів в усіх аеропортах Японії.

"Око тайфуну Нанмадол чітко видно на супутникових знімках. Тайфун стрімко розвивався з вечора пʼятниці", — повідомляє японський мовник NHK.

Прогнозують, що тайфун досягне південного узбережжя Кюсю вже 18 вересня. Швидкість вітру у його центрі становить 50 м/с, а при поривах зростає до 70 м/с.

За даними метеослужб, у префектурі Кагосіма вже фіксуються пориви вітру понад 40 м/с. Очікується, що з наближенням тайфуну висота хвиль у морі може сягати 14 метрів. Метеорологи прогнозують випадання до 600 мм опадів протягом доби та попереджають про загрозу повеней та зсувів.

Метеорологічне управління Японії надало тайфуну "Нанмадол" статус "дуже сильного". Це роблять лише у випадку стихійних лих, що можуть призвести до людських жертв і завдати серйозної шкоди.

Читайте також: