• Головна
  • Новини
  • У центрі Разумкова розповіли, скільки українців не планують повертатися додому

У центрі Разумкова розповіли, скільки українців не планують повертатися додому

11% планують повернутися найближчим часом

У центрі Разумкова повідомили, скільки українців не повернуться додому після війни.

Про це інформують на сайті центру.

Як свідчать результати опитування, не повернуться лише 7% населення. Водночас 36% респондентів хочуть приїхати лише тоді, коли переконаються, що в Україні безпечно, а 35% — відразу після того, як закінчиться війна.

11% планують повернутися найближчим часом, ще 13% — через рік або через кілька років після закінчення війни. Інші 7% хочуть впевнитися, що будуть мати роботу у себе вдома, тож теж планують повернення до України.

Зазначимо, частіше планують повернутися найближчим часом жителі західного (18%) і центрального (15%) регіонів, тоді як серед біженців зі сходу та півдня — лише 6%. 88% тих, хто планує повертатися в Україну, відповіли, що після повернення планують поселитися в тій же області, де проживали до війни, 7% — планують поселитися в іншій області (жителі східного регіону).

Нагадаємо, ставлення громадян України до росіян і білорусів продовжує погіршуватися. Відтак, у серпні 81% українців негативно ставляться до росіян та 52% — до білорусів. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” 17-18 серпня.