• Головна
  • Новини
  • Голова Нацполіції розповів, скільки відкрили справ за розкрадання гуманітарної допомоги

Голова Нацполіції розповів, скільки відкрили справ за розкрадання гуманітарної допомоги

Наразі вже понад 70 особам вручили підозри у кримінальних провадженнях про розкрадання гуманітарної і благодійної допомоги, а також пожертв

В Україні станом на 31 серпня зареєстрували понад 370 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної і благодійної допомоги та пожертв.

Про це в інтерв'ю Forbes-Україна розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Як зазначив Клименко, кожне таке провадження стосується сум від 500 тисяч до 2 мільйонів гривень.

"Один з останніх випадків у Києві, коли колишній заступник керівника обласної адміністрації великої області записався в тероборону й отримував через знайомих з гуманітарної благодійної організації бронежилети, турнікети, аптечки, шоломи. Він встиг їх продати на 1,85 млн грн. І ще мав достатньо товару, щоби далі продавати", — розповів Клименко.

За словами голови Нацполіції, наразі вже понад 70 особам вручили підозри у кримінальних провадженнях про розкрадання гуманітарної і благодійної допомоги, а також пожертв.

Нагадаємо, детективи Львівщини викрили злочинну схему продажу товарів військового призначення, закуплених за кошти благодійників. Злочинці розкрадали гуманітарну допомогу, яку українці та іноземці безоплатно передавали для ЗСУ й переселенців.