• Головна
  • Новини
  • Інформація щодо скасування виплати в розмірі 15 млн грн сім‘ям загиблих воїнів виявилася фейком

Інформація щодо скасування виплати в розмірі 15 млн грн сім‘ям загиблих воїнів виявилася фейком

Заступниця міністра запевнила, що всі родини загиблих отримають передбачені виплати

Інформація про нібито скасування виплати 15 мільйонів гривень родинам загиблих захисників України не відповідає дійсності.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За словами Маляр, днями у засобах масової інформації поширилися фейки про прийняття Закону, який, нібито, прибирає такі виплати.

"Зради немає. Прикро, що ці фейки про, нібито, скасування виплати 15 млн грн родинам полеглих героїв поширюють свої. Одноразова виплата родинам полеглих героїв захисників України зберігається у розмірі 15 млн грн", — пише посадовиця.

Заступниця міністра запевнила, що всі родини загиблих отримають передбачені виплати. За її даними, станом на сьогодні виплати вже здійснюються: ті, хто подав необхідний пакет документів, уже отримали кошти.

Також Маляр нагадала, що сьогодні, 25 серпня, набрав чинності прийнятий Верховною Радою України Закон України від 29 липня 2022 року № 2489-IX “Про внесення змін до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Зокрема, документом чітко визначене коло осіб, які мають право на одноразову грошову допомогу в разі загибелі військовослужбовця, а саме: батьки, один із подружжя, який не одружився вдруге, діти, які не досягли повноліття, утриманці загиблого (померлого).

Також на законодавчому рівні унормоване питання виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця в період дії воєнного стану.

Нагадаємо, правоохоронці викрили дві злочинні організації, які викрадали кошти громадян під виглядом соціальних виплат від Європейського фонду, президента України, Є-підтримки. Таким чином, вони вкрали 10 млн гривень.