• Головна
  • Новини
  • Стало відомо, скільки "усиновлених" дітей Україна повернула із рф

Стало відомо, скільки "усиновлених" дітей Україна повернула із рф

Батьки, родичі чи знайомі дітей, викрадених і вивезених у росію, можуть звернутися до Мінреінтеграції щодо їхнього пошуку

Україна повернула з росії вже 53 дитини. Наразі готується позов проти рф за фактами так званого "усиновлення" викрадених та вивезених українських дітей.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Я поставила завдання чітко зафіксувати такі випадки, знайти, де були усиновлення, і ми будемо позиватися, ми будемо вимагати притягнути до відповідальності росію, тому що це є злочин проти нашої держави, проти наших дітей", — сказала Верещук.

Вона наголосила, що батьки, родичі чи знайомі дітей, викрадених і вивезених у росію, можуть звернутися до Мінреінтеграції щодо їхнього пошуку.

Раніше у рф заявили про "усиновлення" тисячі дітей, депортованих із Маріуполя. МЗС України вимагає повернути їх батькам.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій Луганщині росіяни почали готувати до війни дітей-підлітків.

Додамо, опікуни, які відповідальні за прийомних дітей чи дітей-сиріт, можуть втратити батьківські права, якщо не захочуть евакуйовуватися чи наражають дітей на небезпеку. Таким рішенням уряд вирішив посилити відповідальність за дітей під час евакуації.