• Головна
  • Новини
  • Україна за період війни ліквідувала російську техніку вартістю 16,56 млрд доларів — Forbes

Україна за період війни ліквідувала російську техніку вартістю 16,56 млрд доларів — Forbes

Найбільшою втратою окупантів був крейсер "Москва"

За пів року повномасштабної війни проти України рф втратила 12 142 одиниці техніки загальною вартістю 16,56 млрд доларів. У цю суму не входить вартість ракет. Найбільшою втратою окупантів був крейсер "Москва".

Про це йдеться в оцінці "Forbes Україна".

Флагман Чорноморського флоту — ракетний крейсер "Москва" вартістю 750 млн доларів у середині квітня потонув внаслідок влучання українськими ракетами "Нептун".

Великий десантний літак Іл-76 за 86 млн доларів, який сили ППО збили наприкінці лютого у небі над Васильковом на Київщині, став другою найдорожчою втратою росіян.

Третім за вартістю став великий десантний корабель "Саратов" за 75 млн доларів. Українська армія завдала ударів по кораблю, коли він перебував у порту окупованого Бердянська, куди доправляв воєнну техніку.

На острові Зміїний та у навколишніх водах ЗСУ знищили техніку окупанта та судна на 165 млн доларів. Зокрема, вісім зенітних комплексів типів "Тор", "Панцир" і "Стріла" вартістю понад 100 млн доларів.

Зазначимо, що впродовж шести місяців Україна відправила на дно моря 15 російських суден на 82 млн доларів.

Росія втратила 234 літаки на 5,3 млрд доларів — це стало найвагомішою частиною (32,1%) у загальних втратах армії рф.

Внаслідок вибухів на військовому аеродромі "Саки" в Криму 9 серпня, стосовно яких Київ офіційно не підтверджував свою причетність, знищено дев’ять військових літаків рф. Це стало найбільшою втратою авіації рф за добу з часів Другої світової війни.

Серед знищеної авіатехніки — також винищувачі Су-30СМ та розвідники Су-24МР орієнтовно на 230 млн доларів.

Вартість знищеної техніки зменшується з часом через виснаження російської армії та скорочення ділянок фронту, де ведеться наступ.

Нагадаємо, росія з початку повномасштабної війни запустила з тимчасово окупованого Криму 750 крилатих ракет різного типу.