В Україні розробили план відбудови лікарень

Україна створила план відбудови медичної інфраструктури та напрацювала необхідні зміни до державних будівельних норм. Лікарні відповідатимуть найкращим європейським і світовим стандартам.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Богдан Боруховський.

Наразі Міністерство охорони здоровʼя у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій України завершує підготовку нормативної бази для відбудови медичної інфраструктури України.

"На місці медичних закладів, які сьогодні зруйнувала і продовжує руйнувати росія, Україна має побудувати сучасні лікарні з урахуванням кращих європейських практик. Аби втілити наші амбітні плани в життя, сьогодні вкрай необхідно швидко прийняти нові державні будівельні норми стосовно закладів охорони здоров’я. Спільно з експертною групою Мінрегіону ми вже пройшли значний шлях та знаходимось за крок до прийняття нових норм", — розповів Богдан Боруховський.

Також МОЗ спільно з Мінрегіоном працює над змінами до Державних санітарних норм і правил "Санітарно-гігієнічні вимоги до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я".

Можливо, пропустили: