• Головна
  • Новини
  • В Україні з'явиться рада з питань деокупації Криму: Зеленський підписав указ

В Україні з'явиться рада з питань деокупації Криму: Зеленський підписав указ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Консультативної ради з питань деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Про це йдеться в указі президента №579/2022.

"З метою сприяння координації заходів з питань деокупації, реінтеграції та відновлення територіальної цілісності України, захисту прав та інтересів громадян України, подолання наслідків і відшкодування шкоди, завданої державі Україна, її громадянам та юридичним особам у зв'язку зі збройною агресією та тимчасовою окупацією Російською Федерацією частини території України, а також проектів і заходів у рамках діяльності Кримської платформи", — йдеться в указі.

Згідно з указом керівник ОП Андрій Єрмак повинен у місячний строк внести пропозиції щодо персонального складу цієї консультативної ради. Указ набирає чинності з дня його опублікування 15 серпня.

Головні завдання консультативної ради:

  • підготовка пропозицій щодо пріоритетів діяльності ради;
  • діяльність у рамках Кримської платформи;
  • підготовка пропозицій щодо удосконалення законодавства з питань, що стосуються деокупації та реінтеграції Криму.

Головою консультативної ради є президент. Секретарем ради — постійний представник президента в АР Крим.

До складу консультативної ради також входять керівник ОП, секретар РНБО, глава СБУ, генпрокурор (за згодою), міністри, заступники глави ОП, глава Меджлісу (за згодою).

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський нагородив орденом “За заслуги” ІІІ ступеня львів’янина, керівника програми “Будуємо Україну Разом” Юрія Дідулу.