• Головна
  • Новини
  • Чоловіка, який погрожував підірвати Кабмін, взяли під варту

Чоловіка, який погрожував підірвати Кабмін, взяли під варту

Свою вину ветеран визнав.

Володимира Прохнича, який цього тижня прийшов до будівлі Кабміну з гранатою, взяли під варту на 2 місяці. Таке рішення прийняв сьогодні Печерський районний суд Києва.

“Клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити. Застосувати відносно Прохнича запобіжний захід у вигляді тримання під варто”, — сказав суддя.

На суді була присутня воєнний психолог, яка служила зі Прохничем у батальйоні "Айдар". Вона сказала, що причиною агресивної поведінки може бути стан здоров'я підозрюваного. За її словами у Прохнича - пухлина мозку.

Нагадаємо, 4 серпня до будівлі Кабміну зайшов чоловік, який витягнув вибуховий пристрій і погрожував його підірвати.

Згодом його затримали завдяки його другові, який провів перемовини. Стало відомо, що чоловік - колишній боєць добровольчого батальйону "Айдар". Граната у його руках справді була бойовою.

Володимира Прохнича затримали за 4 статтями: про захоплення державних будівель, про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу, про захоплення заручників, про незаконне поводження зі зброєю.

Натомість підозру повідомили лише за трьома: ст. 341 (захоплення державних будівель), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

Взяти на поруки Прохнича хотіла міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

На допиті ексайдарівець свою вину визнав і сказав, що не хотів когось образити чи налякати.