• Головна
  • Новини
  • Колишній міністр оборони Єжель отримав підозру за "Харківські угоди"

Колишній міністр оборони Єжель отримав підозру за "Харківські угоди"

Дії колишнього міністра кваліфікували як державну зраду

Колишній міністр оборони Михайло Єжель отримав підозру у зв'язку з його роллю в підготовці "Харківських угод".

Про це 8 серпня повідомили Офіс Генпрокурора та Державне бюро розслідувань.

Михайло Єжель. Фото з відкритих джерел

Єжель погодив без зауважень угоду між Україною та росією, що продовжила на 25 років строк перебування Чорноморського флоту рф на території Криму та Севастополя. Це дозволило росії збільшити чисельність військ в Україні й використати їх для окупації півострова у 2014 році.

Дії колишнього міністра кваліфікували як державну зраду.

Додамо, 21 квітня 2010 року у Харкові Віктор Янукович підписав від імені України угоду між Україною та російською федерацією. Цим документом на 25 років продовжили строк перебування чорноморського флоту рф у Севастополі. Зробив він це під приводом отримання знижки на природний газ.

У 2021 році про підозру за вчинення державної зради вже повідомили Віктору Януковичу та Миколі Азарову, які оголошені в розшук.

У липні 2022 року про підозру повідомили також колишнім міністрам юстиції та закордонних справ у вчиненні державної зради під час розроблення проєкту, погодження, підписання, ратифікації та імплементації "Харківських угод". Єжель став п'ятим топпосадовцем, який підозрюється у справі про "Харківські угоди".

Наразі перевіряють роль інших службових осіб у сприянні державі-агресору в посяганні в такий спосіб на суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність, обороноздатність, державну й економічну безпеку України. Розслідування триває.

Читайте також: